News

News

12 000 FESTIVALGANGERS voor een prachtige editie van MITHRA JAZZ à LIEGE !

1991 – 2018. Jean-Marie Peterken, de oprichter van het festival, zou een grote glimlach op zijn gezicht hebben getoverd aan het einde van deze 28e editie van Jazz à Liège.

Uitverkochte zalen, 12 000 festivalgangers vanuit heel de “Euroregio” in vier dagen, jazz die de verschillende zalen in Luik veroverde, prachtige temperaturen, een stad ingenomen door alle Luikenaars en vooral, een hele resem aan fantastische concerten!

Drie legendarische trompettisten (Tom Harrell, Ambrose Akinmusire, Avishai Cohen), een onvergetelijke gitaaravond in La Cité Miroir (Nels Cline, Julian Lage, Marc Ribot), vier verschillende, maar onbeschrijfelijk goede jazzzangeressen met elk hun eigen genre en nog zoveel meer zoals borderline electro, wereldmuziek, rock vanuit de Reflektor, blues in de Sauvenière, nieuwe ontdekkingen in La Halte en de beste Belgische artiesten als Aka Moon, Urbex en Phil Abraham.

Wauw! Bedankt aan alle teams die hebben meegewerkt aan dit mooie festival, de zaalverantwoordelijken, de mensen achter het licht en geluid, de runners, de verantwoordelijken voor de backstages, … Zonder hen was een festival als deze onmogelijk !
Wij kijken alvast uit naar onze volgende editie in 2019 !

BEDANKT IEDEREEN en we zien u graag volgend jaar terug van 16 tot 19 mei !

Nieuws

Les PASS PREMIUM sont SOLD OUT !

Les PASS PREMIUM pour le Mithra Jazz à Liège 2019 du 16 au 19 mai sont SOLD OUT ! N'attendez pas pour réserver une autre formule. PASS NEUJEAN PASS TROCADERO TICKETS pour les concerts au FORUM ou au TROCADERO. Toutes les infos www.jazzaliege.be

23 april 2019
Nieuws

KAMASI WASHINGTON IN CONCERT VOOR DE MITHRA JAZZ À LIEGE OP 17 MEI OP HET FORUM !

KAMASI WASHINGTON, de prins van "New-Jazz" wordt de hoofdrolspeler van de Mithra Jazz in Luik en zal deze editie van 2019 zeker markeren. Als productieve Californische saxofonist won hij een veelvoud, groter en jonger publiek zodra zijn eerste meesterwerk, het verbluffende drievoudige album "The (…)

12 december 2018