News

News

12 000 FESTIVALGANGERS voor een prachtige editie van MITHRA JAZZ à LIEGE !

1991 – 2018. Jean-Marie Peterken, de oprichter van het festival, zou een grote glimlach op zijn gezicht hebben getoverd aan het einde van deze 28e editie van Jazz à Liège.

Uitverkochte zalen, 12 000 festivalgangers vanuit heel de “Euroregio” in vier dagen, jazz die de verschillende zalen in Luik veroverde, prachtige temperaturen, een stad ingenomen door alle Luikenaars en vooral, een hele resem aan fantastische concerten!

Drie legendarische trompettisten (Tom Harrell, Ambrose Akinmusire, Avishai Cohen), een onvergetelijke gitaaravond in La Cité Miroir (Nels Cline, Julian Lage, Marc Ribot), vier verschillende, maar onbeschrijfelijk goede jazzzangeressen met elk hun eigen genre en nog zoveel meer zoals borderline electro, wereldmuziek, rock vanuit de Reflektor, blues in de Sauvenière, nieuwe ontdekkingen in La Halte en de beste Belgische artiesten als Aka Moon, Urbex en Phil Abraham.

Wauw! Bedankt aan alle teams die hebben meegewerkt aan dit mooie festival, de zaalverantwoordelijken, de mensen achter het licht en geluid, de runners, de verantwoordelijken voor de backstages, … Zonder hen was een festival als deze onmogelijk !
Wij kijken alvast uit naar onze volgende editie in 2019 !

BEDANKT IEDEREEN en we zien u graag volgend jaar terug van 16 tot 19 mei !

Nieuws

Rendez-vous du 14 au 17 mai 2020 pour la 30eme édition du MITHRA JAZZ avec Stacey Kent et Randy Brecker ! Tickets EARLY BIRD en vente le 5 juin.

Rendez-vous du 14 au 17 mai pour la 30eme édition du MITHRA JAZZ avec Stacey Kent et Randy Brecker ! Alors que vient de se refermer la 29°édition du MITHRA JAZZ marquée par une ambiance générale dont on se souviendra longtemps et une affiche qui a tenu toutes ses promesses, nous pouvons déjà vous (…)

03 juni 2019
Nieuws

Nouveau : le MITHRA JAZZ RESTO' !

Le Mithra Jazz à Liège pense à vos oreilles mais aussi à vos papilles ! Pour cette édition, nous vous donnons rendez-vous dès midi le jeudi 16 mai, la cuisine sera ouverte tous les jours de 12:00 à 14:30 et de 18:30 à 22:00 et le bar fonctionnera en continu de midi à minuit. Situé au rez-de- (…)

06 mei 2019