News

News

Voornamen en tickets beschikbaar !

Na een recordeditie in 2018 is MITHRA JAZZZ in LIEGE 4 dagen terug van 16 tot 19 mei in de beste locaties in het centrum van de stad!

Voor een nog nauwere nabijheid rond het VILLAGE van Place Xavier Neujean, sluit de TROCADERO-zaal aan bij het FORUM, de REFLEKTOR, het CITE MIROIR, de BRASSERIE SAUVENIERE en LA HALTE om de concerten dit jaar te organiseren.

Ontdek de eerste namen hieronder en mis de PREMIUM EARLY BIRD PASS PREMIUM niet die op 9 november om 10.00 uur te koop is op www.jazzaliege.be

Deze PREMIUM PASS geeft toegang tot alle concerten, in alle zalen en elke dag!

Donderdag 16 mei, 16 mei

MIRROR CITY

Stephane Galland Mysterie van Kem
Een nieuw project georkestreerd door een van de beste Belgische drummers. Een evenement dat elk goed festival moet organiseren. Een positieve muziek gemaakt van multiculturele ontmoetingen en verfijnde ritmes.

Vincent Peirani kwintet feat Emile Parisien
Vincent Peirani, winnaar van de prestigieuze Django Reinhardt Prijs 2013, heeft van de accordeon een echt rockinstrument gemaakt. Een unieke combinatie van instrumenten voor jonge virtuoze muzikanten, een groep vrienden, een echt collectief project, dit is de kunst van Vincent Peirani.

SAUVENIERE

Het verkeerde object
Sinds de oprichting in 2002 brengt het Belgische jazz fusionsextet een eerbetoon aan de immense Frank Zappa. Voor de 25ste verjaardag van zijn overlijden bezoekt The Wrong Object zijn werk opnieuw, waarbij verschillende muziekstijlen op subtiele wijze worden samengevoegd tot een gevarieerde, originele en onvoorspelbare muziek.

FRIDAY 17 MAY

MIRROR CITY

Fabien Mary Octet
Fabien Mary actualiseert de elegantie en melodische lijnen van enkele van de grote trompettisten zoals Chet Baker, Miles Davis, Clifford Brown. Voor zijn laatste album, dat hij in Luik zal presenteren, wordt zijn kwartet omgetoverd tot een byte met vier uitstekende blazers Pierrick Pedron, David Sauzay, Thomas Savy en Jerry Edwards. Klasse!

Itamar Borochov
Een nieuwkomer in het jazzlandschap om dringend te ontdekken! Deze Israëlisch-Amerikaanse trompettist veroverde het publiek met zijn lyriek en goed gepositioneerde virtuositeit, zijn jazz schommelt tussen Brooklyn en het Midden-Oosten.

LE TROCADERO

Hailey Tuck
Het universum van Hailey Tuck bestaat uit dromen, passie en swing. Zijn vintage look en fluweelzachte stem maken hem uniek. Als je deze Engelse swinger nog niet kent..... kom op!

REFLEKTOR

Rymden
Voor zijn grote comeback sinds de dood van zijn leider ontmoet het voormalige ritmische Esbjorn Svensson trio de pionier van Nu Jazz, Bugge Wesseltoft. Een nieuwe Scandinavische formatie die dringend ontdekt moet worden

SAMEDI 18 MAY

LE FORUM

Youn Sun Nah
Voor de tournee van haar nieuwe opus keert de Koreaanse diva terug naar de essentie, een duo van zang en gitaarsnaren met haar jarenlange begeleider Ulf Wakenius. Wandelingen en nostalgische melodieën staan op het programma.

LE TROCADERO

Shaise Maestro
Shai Maestro is vandaag de dag de belangrijkste pianist van zijn generatie. Zijn trio biedt ons een muziek die zowel romantisch als dynamisch is, waarbij onvolwassen virtuositeit zorgvuldig wordt vermeden.

REFLEKTOR

Moses Boyd Exodus
Deze essentiële drummer van de Londense nu-Jazz heeft meer dan één toverstaf in zijn tas. Als grote fan van Tony Allen verrast Moses Boyd met zijn volwassenheid en meesterschap. Als onvermoeibare sideman onderneemt hij hier als leider een ambitieus project.

De slechte Plus
Ja, dat kunnen we! We zijn erg blij dat we voor het eerst welkom zijn op de Mithra Jazz in Luik, een van de meest emblematische trio's van de huidige jazzscene. Sinds de oprichting heeft The Bad Plus de grenzen uitgedaagd die muzikale genres met elkaar verbinden.

DE MIRROR CITY

Thronesis
Het meest verrassende en inventieve Anglo-Duitse trio van de laatste tien jaar is terug met zijn achtste opus. De osmose en de interactie tussen de muzikanten leverde hem de eensgezindheid van de internationale pers en vele prijzen op.

SAUVENIERE

Condor Gruppe
Schommelend tussen filmmuziek en jazzy sfeer is Condor Gruppe een UFO uit Antwerpen. Zeven muzikanten met een overvolle creativiteit, fans van o.a. Sun Ra, Moondog en Ennio Morricone. Maak je klaar voor een spannende reis.

DE STOP

Gratitude trio
Dit Frans-Belgische powertrio is een echt podiumfenomeen. Royaal en krachtig, het combineert de libertarische adem van de free jazz met de energie van de rock, met een vleugje flaneren en groove. Het perfecte recept dat hij deelt met zijn steeds groter wordende publiek.

Grégoire Tirtiaux solo
Het is het fascinerende verhaal van een groot muzikant die één is met zijn saxofoon. U zult getuige zijn van de voortdurende adem, de trance en een staat van geavanceerde meditatie met deze ware goeroe van jazz en geïmproviseerde muziek.

ZONDAG 19 MEER

LE TROCADERO

Cecile McLorin Salvant
De emotie van Billie Holiday, de swing van Ella Fitzgerald, het timbre van Sarah Vaughan, de originaliteit van Anita O'Day, de zoete zwaartekracht van Carmen mcRae, de durf van Betty Carter, de moderniteit van Jeanne Lee. Cecil McLorin Salvant is de grootste jazzzanger van de 21e eeuw. Periode.

REFLEKTOR

Nubya Garcia
De undergroundscene die in het Verenigd Koninkrijk is gemaakt, is zeker vol talent. Nubya Garcia is de saxofoniste van het jaar, ze betovert met haar gemengde spel van Caribische afkomst, haar passie voor modale jazz en haar liefde voor groove en hiphop.

DE STOP

Nystagmus
Aandacht voor talent! Dit duo komt voort uit de getalenteerde projecten van het collectieve oog. Deze high potentials van geïmproviseerde muziek reizen de wereld rond met hun geluid dat voornamelijk wordt beïnvloed door lawaai en geuren. Voor dit concert nodigen ze Pavel Tchikov en zijn explosieve theremin uit.

Nieuws

Rendez-vous du 14 au 17 mai 2020 pour la 30eme édition du MITHRA JAZZ avec Stacey Kent et Randy Brecker ! Tickets EARLY BIRD en vente le 5 juin.

Rendez-vous du 14 au 17 mai pour la 30eme édition du MITHRA JAZZ avec Stacey Kent et Randy Brecker ! Alors que vient de se refermer la 29°édition du MITHRA JAZZ marquée par une ambiance générale dont on se souviendra longtemps et une affiche qui a tenu toutes ses promesses, nous pouvons déjà vous (…)

03 juni 2019
Nieuws

Nouveau : le MITHRA JAZZ RESTO' !

Le Mithra Jazz à Liège pense à vos oreilles mais aussi à vos papilles ! Pour cette édition, nous vous donnons rendez-vous dès midi le jeudi 16 mai, la cuisine sera ouverte tous les jours de 12:00 à 14:30 et de 18:30 à 22:00 et le bar fonctionnera en continu de midi à minuit. Situé au rez-de- (…)

06 mei 2019