News

News

John Scofield, Sun Ra Arkestra, Fred Hersch, Theon Cross Fyah, Ill considered, Sal La Rocca, Maisha bij MITHRA JAZZZ à LIEGE.

Nieuwe ronde van bevestigingen bij MITHRA JAZZZ op LIEGE 2019!

Het festival wordt dit jaar gehouden van 16 tot 19 mei in de mooiste theaters van Luik. Vind de eerste namen aangekondigd op www.jazzaliege.be

PREMIUM PASS (toegang tot alle kamers, elke dag) zijn altijd beschikbaar tegen het voordelige EARLY BIRD-tarief op www.jazzaliege.be

John Scofield Combo 66 op 16 mei bij de TROCADREO

John Scofield (gt) Vincente Archer (cb) Gerald Clayton (pn, orgel) Bill Stewart (dms)
Na veertig jaar opnames en een rijke discografie blijft de Amerikaanse gitarist een belangrijke stem in de jazz en stelt hij een nieuw muzikaal project voor zijn 66ste verjaardag voor! "Combo 66" is het nieuwe album geïnspireerd door John Scofield dat hij als kwartet in Luik zal presenteren.

Na veertig jaar opnames en een rijke discografie blijft de Amerikaanse gitarist een belangrijke stem in de jazz en stelt hij een nieuw muzikaal project voor zijn 66ste verjaardag voor! "Combo 66" is het nieuwe album geïnspireerd door John Scofield dat hij als kwartet in Luik zal presenteren.

Theon Cross Fyah op 16 mei bij REFLEKTOR

De tubaspeler van de Sons of Kemet, de vlaggenschipgroep van de grote Shabaka Hutching, komt ons zijn eigen trio project voorstellen. Een goed gekalibreerd geluid dat een muziek serveert met New Orleans consonanties die hij associeert met de nieuwe muziek uit de Engelse scene. Ontploffingsgevaar!

De tubaspeler van de Sons of Kemet, de vlaggenschipgroep van de grote Shabaka Hutching, komt ons zijn eigen trio project voorstellen. Een goed gekalibreerd geluid dat een muziek serveert met New Orleans consonanties die hij associeert met de nieuwe muziek uit de Engelse scene. Explosief! Explosief!

Zon Ra Arkestra op 16 mei bij REFLEKTOR

De mythische groep van de grote interstellaire goeroe Sun Ra zal op 16 mei 2019 binnen de muren van de Reflektor zijn voor een kosmische ruimte-tijd reis waarvan u ons nieuws zult vertellen. Al meer dan 60 jaar zijn hun voorstellingen een waar spektakel van incantatoire feesten, jubelende dansen en Afrikaanse transes.

De mythische groep van de grote interstellaire goeroe Sun-Ra zal op 16 mei 2019 binnen de muren van de Reflektor zijn voor een kosmische ruimte-tijd reis waarvan u ons nieuws zult vertellen. Al meer dan 60 jaar zijn hun voorstellingen een ware show van incantatorische feesten, jubelende dansen en Afrikaanse transes.

Phil Maggi "Animal wrath trio" op 16 mei bij LA HALTE

Phil Maggi (voc,electro) Tom Malmendier (dms,perc) Xavier Dubois (egt,electro)
Zanger en componist sinds 2004, Phil Maggi (zanger/leider van de groep Ultraphallus) verkent verschillende muzikale stijlen, variërend van atmosferisch psychedelisme tot schurende rock, noise en hedendaagse muziek. Voor dit concert van Xavier Dubois en Tom Malmendier omringt hij zich. Fans van boeiende sferen en klankgedichten, welkom!

Zanger en componist sinds 2004, Phil Maggi (zanger/leider van de groep Ultraphallus) verkent verschillende muzikale stijlen, variërend van atmosferisch psychedelisme tot schurende rock, noise en hedendaagse muziek. Voor dit concert van Xavier Dubois en Tom Malmendier omringt hij zich. Fans van boeiende sferen en klankgedichten, welkom!

Tomb van Apollinaire op 16 mei bij LA HALTE

Steve Houben (ts,fl) Thierry Devillers (lezer) Jean-Christophe Renault (pn,comp)
Tombeau d'Apollinaire werd opgericht ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de dood van Guillaume Apollinaire (1880-1918) en is een voortzetting van "Letter Music". Deze show eert het leven en de biografie van de dichter en brengt hulde aan de dichters van de Beat-generatie en de surrealisten van wie Alan Ginsberg de voorloper is.

Tombeau d'Apollinaire werd opgericht ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de dood van Guillaume Apollinaire (1880-1918) en is een voortzetting van "Letter Music". Deze show eert het leven en de biografie van de dichter en brengt hulde aan de dichters van de Beat-generatie en de surrealisten van wie Alan Ginsberg de voorloper is.

Het overwogen op 17 mei bij REFLEKTOR

Idris Rahman (ts, bcl) Leon Brichard (eb) Emre Ramazanoglu (dms) Satin Singh (perc)
Dit Londense kwartet is de naakte jazzrevelatie van 2018. Hun muziek wordt gekleurd door invloeden van de culturele mix van de Engelse kosmopolitische hoofdstad en alle muziekstijlen die er te vinden zijn. Een subtiele mix van spirituele jazz, geïmproviseerde muziek, afrobeat, ethio jazz en groove. Een groep om dringend te overwegen!

Dit Londense kwartet is de naakte jazzrevelatie van 2018. Hun muziek wordt gekleurd door invloeden van de culturele mix van de Engelse kosmopolitische hoofdstad en alle muziekstijlen die er te vinden zijn. Een subtiele mix van spirituele jazz, geïmproviseerde muziek, afrobeat, ethio jazz en groove. Een groep om dringend te overwegen!

Net als in de vorige edities zal een avond van het festival gewijd zijn aan BLUES met

17 mei bij de BRASSERIE SAUVENIERE

Thomas Ford

Thomas Ford (egt,zang,hca,perc)
Blauw, echt, wortels, wortels, wortels! Thomas Ford komt naar ons toe vanuit Cornwall en speelt bij elk van deze voorstellingen voor een uitverkocht publiek. Hij voedt zich met de legendes van de Delta om een van de meest bewoonde blues te componeren. Zijn slide gitaarspel, zijn scenische aanwezigheid en zijn typisch Britse humor maken Thomas Ford tot een essentieel onderdeel van het genre.

Blauw, echt, wortels, wortels, wortels, wortels, wortels! Thomas Ford komt naar ons toe vanuit Cornwall en speelt bij elk van deze voorstellingen voor een uitverkocht publiek. Hij voedt zich met de legendes van de Delta om een van de meest bewoonde blues te componeren. Zijn slide gitaarspel, zijn scenische aanwezigheid en zijn typisch Britse humor maken Thomas Ford tot een essentieel onderdeel van het genre.

Lewis Floyd Henry

Lewis Floyd Henry (egt,zang,perc)
Lewis Floyd Henry componeert en vervaagt de nummers, deze eenmansband bezoekt muzikale genres en mixt op zijn eigen manier de grote internationale hits. Mythische bands als de Rolling Stones, Metallica, Jimmy Hendrix en Motorhead flirten onvermoeibaar met de Wu Tang Clan, Notorious B.I.G. en de Clash!

Sal La Rocca Quartet op 18 mei in het CITE MIROIR

Sal La Rocca (cb) Pascal Mohy (pn,synth) Jeroen Van Herzeele (ts) Lieven Venken (dms)
Sal La Rocca is ongetwijfeld een van de beste en meest begeerde bassisten op de Belgische scene. Hij heeft ons zojuist zijn laatste album "Shifted" gepresenteerd aan het hoofd van een nieuw kwartet dat de neiging heeft om zowel libertarische als traditionele muziek te spelen, een subtiele mix van verrassende tonaliteiten en overwegend Coltraniaanse accenten.

Sal La Rocca is ongetwijfeld een van de beste en meest begeerde bassisten op de Belgische scene. Hij heeft ons zojuist zijn laatste album "Shifted" gepresenteerd aan het hoofd van een nieuw kwartet dat de neiging heeft om zowel libertarische als traditionele muziek te spelen, een subtiele mix van verrassende tonaliteiten en overwegend Coltraniaanse accenten.

Fred Hersch op 19 mei bij de CITE MIROIR

Fred Hersch (pn)
Na het duizelingwekkende trioconcert van 2017 konden we Fred Hersch alleen nog maar uitnodigen voor de Mithra Jazz in Luik! Naast zijn vele projecten heeft de Amerikaanse pianist zich altijd aangetrokken gevoeld tot solo-optredens (tien solo-albums) waar hij zich kan uitleven in intieme introspectie. Maak je klaar om in contact te komen met deze grote jazzman.......

Na het duizelingwekkende trioconcert van 2017 konden we Fred Hersch alleen nog maar uitnodigen voor de Mithra Jazz in Luik! Naast zijn vele projecten heeft de Amerikaanse pianist zich altijd aangetrokken gevoeld tot solo-optredens (tien solo-albums) waar hij zich kan uitleven in intieme introspectie. Maak je klaar om in contact te komen met deze grote jazzman.........

Maisha op 19 mei bij REFLEKTOR

Aan het begin van het jaar onthulde het label Brownswood in zijn compilatie We Out Here enkele prominente leden van de nieuwe generatie Londense underground jazz. Shabaka Hutchings, Ezra Collective, Moses Boyd, Joe Armon-Jones, een lange lijst van begaafde makers waaronder Maisha, een collectief geleid door drummer Jake Long. Trouw aan de innovatieve geest van de grote pioniers van de spirituele jazz uit de jaren 60, zoals Alice Coltrane, Don Cherry of Pharoah Sanders, bieden de leden van dit collectief met variabele geometrie een hedendaagse fusie van free jazz, hypnotiserende West-Afrikaanse ritmes en Afrobeat groove. Perfect georkestreerde tracks waar de tijd zich uitstrekt en ruimte laat voor dagdromen of trance.

Sitardust op 19 mei op de BRASSERIE SAUVENIERE

Balakumar Paramalingam (mridangam), Carlo Strazzante (Percs), Grégoire Tirtiaux en Frédéric Becker (saxen) + Joachim Lacrosse (sitar & compositie)
De Belgisch-Indiase muziek van SITARDUST biedt een mooie en lange reis....... Die van een sitar die vanuit Noord-India, in Varanasi, eerst de verfijnde ritmes van het zuiden ontmoet, in Bangalore, alvorens verrijkt te worden met Europese jazz, klassiek en folkloristische smaken, in Brussel. Voor de luisteraar een unieke en verkwikkende klankreis, waarbij de instrumenten hun weldadige golven naar de oren distilleren, in een mix van vreugde en diepte, optimisme en melancholie, waanzin en zoetheid.

MDF op 19 mei bij LA HALTE
Johan Dupont (piano), Martin Méreau (vibrafoon), Jean-François Foliez (klarinet)

"Een muzikaal project uit Luik waarin pianist Johan Dupont, vibrafonist Martin Méreau en klarinettist Jean-François Foliez samenkomen. Zij presenteren composities van de drie leden van de groep onder invloed van pop, jazz en klassieke muziek. Een trio van shock en oude vrienden! Bereid je voor op een reis in een echt muzikaal drieluik...".

Een muzikaal project uit Luik waarin pianist Johan Dupont, vibrafonist Martin Méreau en klarinettist Jean-François Foliez samenkomen. Zij presenteren composities van de drie leden van de groep, beïnvloed door pop, jazz en klassieke muziek. Een uitmuntend trio en oude vrienden! Maak je klaar om te reizen in een echt muzikaal drieluik...

Nieuws

Rendez-vous du 14 au 17 mai 2020 pour la 30eme édition du MITHRA JAZZ avec Stacey Kent et Randy Brecker ! Tickets EARLY BIRD en vente le 5 juin.

Rendez-vous du 14 au 17 mai pour la 30eme édition du MITHRA JAZZ avec Stacey Kent et Randy Brecker ! Alors que vient de se refermer la 29°édition du MITHRA JAZZ marquée par une ambiance générale dont on se souviendra longtemps et une affiche qui a tenu toutes ses promesses, nous pouvons déjà vous (…)

03 juni 2019
Nieuws

Nouveau : le MITHRA JAZZ RESTO' !

Le Mithra Jazz à Liège pense à vos oreilles mais aussi à vos papilles ! Pour cette édition, nous vous donnons rendez-vous dès midi le jeudi 16 mai, la cuisine sera ouverte tous les jours de 12:00 à 14:30 et de 18:30 à 22:00 et le bar fonctionnera en continu de midi à minuit. Situé au rez-de- (…)

06 mei 2019