Program

Fabien Mary Octet + Itamar Borochov

17 mei 2019 / 19:00
Cité Miroir

Fabien Mary Octet

Fabien Mary (tp,arr) Pierrick Pedron (as) David Sauzay ts,fl) Thomas Savy (bs) Jerry Edwards (tb)
Yves Brouqui (gt) Fabien Marcoz (cb) Stéphane Chandelier (dms)

Fabien Mary actualiseert de elegantie en melodische lijnen van enkele van de grote trompettisten zoals Chet Baker, Miles Davis, Clifford Brown. Toen hij in NYC woonde, was het na een gedwongen immobilisatie van het sleutelbeen dat de Franse trompettist met zijn linkerhand acht van de negen sporen van "Left arm blues" schreef. Voor zijn laatste plaat, die hij in Luik zal presenteren, verandert zijn kwartet in een byte met de aanwezigheid van vier uitstekende blazers Pierrick Pedron, David Sauzay, Thomas Savy en Jerry Edwards. Als trompettist en componist, aan het hoofd van een achtkoppig orkest, brengt Fabien Mary een frisse wind en moderniteit naar het podium van Cité Miroir. Klasse !
De trompettist is zojuist door de Académie du Jazz bekroond met de prijs voor de beste plaat die een Franse muzikant heeft opgenomen voor zijn laatste album Left Arm Blues...

https://www.fabienmary.com/

Tijdstip van doorgang: 
22:00

Itamar Borochov

Itamar Borochov - trumpet Rob Clearfield - piano Cedric Raymond - bass Daniel Dor - Drums

Een nieuwkomer in het Westerse jazzlandschap om dringend te ontdekken! Met de release van zijn nieuwste album Blue Nights heeft de Israëlisch-Amerikaanse trompettist en componist met zijn lyriek en goed gepositioneerde virtuositeit het publiek en de critici voor zich gewonnen. Zijn muziek verbindt Manhattan met Noord-Afrika, Brooklyn met de traditie van het Midden-Oosten en Israël met het voormalige Bukhara. Itamar Borochov brengt een uniek geluid over met een steeds grotere liefde voor Arabisch-Israëlische muzikale gevoeligheden die hij associeert met de traditie van Jazz made in USA.

https://www.itamarborochov.com/music

Tijdstip van doorgang: 
19:00

Op dezelfde plaats…