Program

SHAI MAESTRO + PHRONESIS

18 mei 2019 / 19:00
Cité Miroir

SHAI MAESTRO

Shai Maestro (pn) Jorge Roeder (cb) Ofri Nehemya (dms)

Shai Maestro is vandaag de dag DE must-have pianist van zijn generatie. Verrassend genoeg klinkt zijn naam geen belletje, je kunt hem alleen maar horen naast de contrabassist Avishai Cohen, die hij vijf jaar lang begeleidde. In 2010ë vormde hij zijn eigen trio dat onmiddellijk door critici werd toegejuicht en gepland stond voor een tournee van meer dan 80 concerten. Het Shai Maestro trio neemt momenteel hun vijfde album op, ditmaal op het label van Manfred Eicher ECM.
Het trio biedt ons een muziek die zowel romantisch als lyrisch is, waarbij het subtiele en introspectieve spel van de piano prachtig wordt belicht. Andere momenten, indringend en dynamisch, maar zorgvuldig vermijdend van onvolwassen virtuositeit, onthullen een perfecte samenhang van de groep.

https://www.youtube.com/watch?v=s-9BRY9eeBo
https://www.shaimaestro.com/

Tijdstip van doorgang: 
22:00

PHRONESIS

Ivo Neame (pn) Jasper Høiby (cb) Anton Eger (dms)

Het meest verrassende en inventieve Anglo-Duitse trio van de laatste tien jaar is terug met zijn achtste opus. Sinds de oprichting van Phronesis in 2005 door contrabassist Jasper Hoiby hebben de charismatische en geïnspireerde concerten van de groep hun stempel gedrukt op het publiek. Hun nieuwste album "We are all" van Edition Records heeft een humanistische boodschap gericht op het beschermen van de planeet. De osmose en interactie tussen de drie muzikanten, pianist Ivo Neame en drummer Anton Eger, leverde hen unanimiteit op in de internationale pers en talrijke prijzen. Een toespraak en een energie om te ontdekken in het kader van de Cité Miroir.

http://www.phronesismusic.com/

Tijdstip van doorgang: 
19:00

Op dezelfde plaats…