Program

FRED HERSCH + SAMUEL BLASER Quartet

19 mei 2019 / 19:00
Cité Miroir

FRED HERSCH

Fred Hersch (pn)

Na het duizelingwekkende trioconcert van 2017 konden we Fred Hersch alleen nog maar uitnodigen voor de Mithra Jazz in Luik! Naast zijn vele projecten heeft de Amerikaanse pianist zich altijd aangetrokken gevoeld tot solo-optredens (tien solo-albums) waar hij zich kan uitleven in intieme introspectie. Oorspronkelijk afkomstig van Cincinatti kwam hij in 1977 naar NYC om de grootste (Joe Henderson, Charlie Haden, Stan Getz.....) te ontmoeten, vandaag de dag is hij zelf een model voor vele pianisten (Jason Moran, Ethan Iverson en Brad Mehldau in de hoofdrol). Haar techniek en gevoeligheid maken van elk van haar voorstellingen een puur magisch moment. Maak je klaar om in contact te komen met deze grote jazzman...

http://fredhersch.com/

Tijdstip van doorgang: 
19:00

SAMUEL BLASER Quartet

Samuel Blaser (tb) Russ Lossing (keyb) Masa Kamaguchi (cb) Gerry Hemingway (dms)

Samuel Blaser sluit zich aan bij zijn Amerikaanse stellaire kwartet. Deze Zwitserse trombonist, internationaal bekend om zijn mix van progressieve post-bop muziek, oude muziek en improvisatorische vaardigheden, komt terug op de thema's blues, de eeuwige inspiratiebron voor jazzmusici. Ze brengen ook hulde aan Jimmy Giuffre en Charlie Mingus en aan de inventiviteit van deze bijzondere musici die op hun eigen manier hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de jazz.
Hij wordt begeleid door Russ Lossing op keyboards, bassist Masa Kamaguchi en even boeiende als inventieve drummer Gerry Hemingway. Een optreden dat bluesliefhebbers en liefhebbers van ongeknipperde muziek moet bevallen.

Tijdstip van doorgang: 
22:00

Op dezelfde plaats…