Program

Soirée Ça Balance : SONGS BETWEEN TWO LANDS + NOLA + ALEXANDRE LESAGE Trio

17 mei 2019 / 18:00
La Halte

"It's rocking" night !

SONGS BETWEEN TWO LANDS

Flavio Spampinato (voc) • Matteo di Leonardo (gt) • Willem Suilen (pn) Pierre Antoine Savoyart (flgh,tp) Ramon Van Merkenstein • (cb) Pierre Hurty (dms)

Het in Brussel geboren sextet Songs Between Two Lands is een uitgebreide verzameling reisnotities, gemaakt in samenwerking tussen de Italiaanse zangeres Flavio Spampinato en de Italiaanse gitarist Matteo di Leonardo. De Franse musici Pierre-Antoine Savoyat op trompet en Pierre Hurty op drums, Willem Suilen op piano en Ramon van Merkenstein op contrabas komen uit Nederland. De groep speelt voornamelijk originele composities met verschillende combinaties van klankkleuren en sferen, ze volgen een praktijk van arrangementen en improvisatie afgeleid van jazz, geassocieerd met een sterk hedendaags Europees karakter en een mediterrane toets.

Tijdstip van doorgang: 
20:00

NOLA

Joel Rabesolo (gt) • Julien Marga (gt) Nicolas Puma (cb) • Lucas Vanderputten (dms)

Nola is de ontmoeting tussen Joel Rabesolo en Julien Marga, twee gitaristen met verschillende maar complementaire wortels. Hun vloeiende en complementaire gitaarspel wordt sterk ondersteund door een onstuitbare ritmiek, Nicolas Puma op contrabas en Lucas Vanderputten op drums, leiden de groep naar een perfecte collectieve symbiose.
En als de erfenis van Jazz het meest aanwezig is in het originele spel met verschillende combinaties van klankkleuren en sferen, volgen ze een praktijk van arrangementen en improvisatie afgeleid van jazz, geassocieerd met een sterk hedendaags Europees karakter en kwartet, zijn er ook elementen van rock, Afrikaanse muziek of hedendaagse muziek. Een lyrische en poëtische muziek geserveerd door vier uitstekende muzikanten.

Tijdstip van doorgang: 
18:00

Alexandre Lesage Trio

Alexandre Lesage (pn) Wolf Van Gemert (cb) John Wolter (dms)

Alexandre Lesage is een gepassioneerd componist en pianist die de werken van grote klassieke componisten als Rachmaninoff en Chopin en het repertoire van Thelonious Monk en Bud Powell opnieuw bezoekt. Deze groep, opgericht in 2016 door drie studenten van het Conservatorium Maastricht, speelt graag Cubaanse thema's en brengt graag hulde aan de grote trio's uit de jazzgeschiedenis.
Hun hoofddoel is het improviseren op structuren die beïnvloed worden door een veelheid aan muziekgenres om zo verschillende hedendaagse kleuren te creëren. Tussen traditie, moderniteit en vrije improvisatie vallen ze op met een kleurrijke muziek vol met meerdere invloeden.

Alexandre Lesage Trio from GSARA (LIEGE) on Vimeo.

Tijdstip van doorgang: 
22:00

Op dezelfde plaats…