Program

SUN RA ARKESTRA + THEON CROSS Fyah

16 mei 2019 / 21:00
Reflektor

SUN RA ARKESTRA

De mythische groep van de grote interstellaire goeroe Sun-Ra zal op 16 mei 2019 binnen de muren van de Reflektor zijn voor een kosmische ruimte-tijd reis waarvan u ons nieuws zult vertellen. Sinds zijn komst op aarde speelt de Arkestra een zeer libertaire spirituele en mystieke muziek, een slimme mix van swing, free jazz, geïmproviseerde muziek, Afrikaanse ritmes en elektronische klanken. Hun voorstellingen zijn een echte show van incantatorische feesten, jubelende dansen en Afrikaanse transes in interactie met het publiek. De Arkestra heeft net zijn 60ste verjaardag gevierd en wordt sinds Sun Ra in 1994 door Marshall Allen, zijn trouwe metgezel sinds 1958, aan hun volgende reis gereden.

Tijdstip van doorgang: 
21:00

THEON CROSS Fyah

De tubaspeler van de Sons of Kemet, een van de toonaangevende groepen van Shabaka Hutching, presenteert zijn eigen trioproject. Hij werd in 2016 door Jazz FM uitgeroepen tot beste instrumentalist en is een van de meest populaire sideman van Londen. Hij speelde samen met Nubya Garcia, Emilie Sandé, Moses Boyd, Jon Batiste & Stay Human, Pharoahe Monch en Kano. Hij is ook lid van het Kinetika Bloco collectief voor de muzikale begeleiding van jongeren in de voorsteden van Zuid-Londen.
Een goed gekalibreerd geluid dat een muziek serveert met New Orleans consonanties die hij associeert met de nieuwe muziek uit de Engelse scene. Een echte cocktail van naakte jazz swingend, dansend en opwindend, explosief op het podium van de Reflektor !

Tijdstip van doorgang: 
23:15

Op dezelfde plaats…