Program

RYMDEN (wesseltoft-Berglund-Öström) + ILL CONSIDERED

17 mei 2019 / 21:00
Reflektor

RYMDEN

Bugge Wesseltoft (pn, keyb) Dan Berglund (cb) Magnus Öström (dms)

Voor zijn grote comeback sinds de dood van zijn leider ontmoet het voormalige ritmische Esbjorn Svensson trio de pionier van Nu Jazz, Bugge Wesseltoft.
Verre van een voorspelbare Scandinavische jazz bieden de drie sterke persoonlijkheden die Rymden (Espace in het Zweeds) componeren een dynamische muziek met sterke melodieën. Aan de piano wrijft de veelzijdige Noorse musicus Bugge Wesseltoft met het Zweedse ritme van Magnus Ostrom en Dan Berglund om je mee te nemen naar nieuwe muzikale gebieden. Een nieuwe Scandinavische formatie die dringend ontdekt moet worden.

https://www.buggewesseltoft.com/new-conception-of-jazz/

Tijdstip van doorgang: 
21:00

ILL CONSIDERED

Idris Rahman (ts, bcl) Leon Brichard (eb) Emre Ramazanoglu (dms) Satin Singh (perc)

Dit Londense kwartet is de naakte jazzrevelatie van 2018. Hij componeert levendige, kleurrijke muziek van uiteenlopende invloeden, puttend uit de culturele mix van de Engelse kosmopolitische hoofdstad en alle muziekstijlen die er te vinden zijn. Een subtiele mix van spirituele jazz, geïmproviseerde muziek, afrobeat, ethio jazz en groove.
Geen planning, van het huidige moment en het ruwe, het kloppende en hypnotiserende, onvermoeibaar wervelend naar een explosie van bruisende muzikale smaken.
Hun recordverkoop explodeert op het online luister- en verkoopplatform van het bandkamp en hun eerste persingen worden al doorverkocht voor goud op het net.
Een groep om dringend te overwegen !

https://illconsidered.bandcamp.com/

Tijdstip van doorgang: 
23:00

Op dezelfde plaats…