Program

Moses Boyd "Exodus" + The Bad Plus

18 mei 2019 / 20:30
Reflektor

Moses Boyd "Exodus"

Binker Golding (ts) Moses Boyd (dms) + tbc...

Deze must-have London nu-jazz drummer heeft meer dan één toverstaf in zijn tas. Moses Boyd, winnaar van de Mobo Award 2015 en 2017 en de Gilles Peterson Worldwilde Award in 2016, is verrassend volwassen en meesterlijk. Als onvermoeibare sideman heeft hij samengewerkt met artiesten als Lonnie Liston Smith, Four Tet, Zara McFarlane, Binker Golding (het duo Binker & Moses) en met de saxofonist die je op 19 mei niet mag missen bij Reflektor, Nubya Garcia.
Een grote fan van Tony Allen, hij houdt ervan om genres en culturen te mixen. Met Exodus onderneemt hij hier als leider een ambitieus project dat nieuwe horizonten van ritmische vrijheid opent.

http://www.mosesboyd.co.uk/#home-section

Tijdstip van doorgang: 
23:15

The Bad Plus

Reid Anderson (cb) Orrin Evans (pn) Dave King (dms)

Ja, dat kunnen we! We zijn erg blij dat we voor het eerst welkom zijn op de Mithra Jazz à Liège, een van de meest emblematische trio's van de huidige jazzscene. Sinds de oprichting, bijna 15 jaar geleden, heeft The Bad Plus de grenzen uitgedaagd die muziekgenres met elkaar verbinden. Dit Minneapolis trio lijkt op het eerste gezicht een groep ketters met hun covers van popsongs (Nirvana, Bowie,.....), maar ze moeten niet vertrouwd worden, hun schrijven is net zo belangrijk als improvisatie en hun kennis van de geschiedenis van de jazz zonder feint. De esthetische kwadranten staan op het podium van de Reflektor voor een memorabele voorstelling, een belofte !

https://www.thebadplus.com/

Tijdstip van doorgang: 
20:30

Op dezelfde plaats…