Program

NUBYA GARCIA + MAISHA

19 mei 2019 / 19:30
Reflektor

Nubya Garcia

Nubya Garcia (ts) + tbc...

De undergroundscene die in de UK gemaakt is, is zeker vol talent, Nubya Garcia is DE saxofonist van het jaar.
Een van de meest productieve en begeerde muzikanten van de Londense underground, ze betovert ons met een mix van haar Caribische roots, haar passie voor modale jazz en haar liefde voor groove en hiphop. Haar verlangen is om een nieuw geluid te creëren dat allerlei gevoelens overbrengt en zo passie en emotie overbrengt op haar publiek.
Of het nu gaat om gospel-, soul- en latinmuziek uit haar jeugd, of de grime, garage en dub waarop ze in clubs danste, het is er allemaal.

https://www.facebook.com/Nubya-Garcia-283784735369254/

Tijdstip van doorgang: 
23:00

MAISHA

Aan het begin van het jaar onthulde het label Brownswood in zijn compilatie We Out Here enkele prominente leden van de nieuwe generatie Londense underground jazz. Shabaka Hutchings, Ezra Collective, Moses Boyd, Joe Armon-Jones, een lange lijst van begaafde makers waaronder Maisha, een collectief geleid door drummer Jake Long.
Trouw aan de innovatieve geest van de grote pioniers van de spirituele jazz uit de jaren 60, zoals Alice Coltrane, Don Cherry of Pharoah Sanders, bieden de leden van dit collectief met variabele geometrie een hedendaagse fusie van free jazz, hypnotiserende West-Afrikaanse ritmes en Afrobeat groove. Perfect georkestreerde tracks waar de tijd zich uitstrekt en ruimte laat voor dagdromen of trance.

https://www.facebook.com/musicofmaisha/

Tijdstip van doorgang: 
19:30

Op dezelfde plaats…