Program

Cecile McLorin Salvant

19 mei 2019 / 21:30
Trocadero

Cecile McLorin Salvant

Cécile McLorin Salvant (pn) Sullivan Fortner (pn)

Cecile McLorin Salvant, geboren in 1989 in Miami aan een Haïtiaanse vader en een Franse moeder, studeerde piano en zang en vervolgde haar studie in Parijs. Een eerste album met de Franse saxofonist Jean-François Bonnel vestigt als geen ander de aandacht op deze jonge zangeres.
De onderscheidingen volgen, daarna de tournees gekoppeld aan de eerste officiële plaat, Woman Child (2012). Cécile werkte jarenlang met het trio van pianist Aaron Diehl. Eind 2013 werd ze voor het eerst uitgenodigd door Wynton Marsalis om te zingen met het Lincoln Center Orchestra. Het is de consecratie. 2014, eerste concert in de Mithra Jazz à Liège.
Sindsdien heeft de hele jazzscene in Europa en de Verenigde Staten haar talent en de originaliteit waarmee ze de normen en Franse liederen metamorfoseert, herkend. Voor dit concert wordt Cecile begeleid door de uitstekende pianiste Sullivan Fortner, langjarige partner van wijlen Roy Hargrove.

De emotie van Billie Holiday, de swing van Ella Fitzgerald, de klankkleur van Sarah Vaughan, de originaliteit van Anita O'Day, de zoete ernst van Carmen mcRae, de durf van Betty Carter, de moderniteit van Jeanne Lee. Cecile McLorin Salvant is de grootste jazzzanger van de 21ste eeuw. Punt.

https://www.youtube.com/watch?v=kiPJjYTMYKk
http://www.cecilemclorinsalvant.com/

Tijdstip van doorgang: 
21:00

Op dezelfde plaats…