Program

Ibrahim Maalouf (dans le cadre du Mithra Jazz 2021)

zondag 10 april 20:00 - Le Forum
Ticket

Individual tickets are SOLD OUT. Still possible to buy a ticket with the PREMIUM PASS (enable access to every concert hall for each event)

REPORT: Tickets bought for previous dates remain valid. PREMIUM PASS holders for the MITHRA JAZZ FESTIVAL re-scheduled in September 2021 also get access to this concert. They will be emailed to get all the details regarding the practicalities

Ibrahim Maalouf

Evenementconcert van Mithra Jazz met de komst van Ibrahim Maalouf in het Forum de Liège.

Ibrahim Maalouf is het verhaal van een jonge begaafde musicus die zich in de loop der jaren heeft bevrijd van de beperkingen van zijn carrière als klassiek solist om verschillende klankwerelden te verkennen. Op het kruispunt van muzikale genres staat de Frans-Libanese trompettist in het hart van zijn tijd, waar durf en lef worden aangemoedigd.

Ibrahim Maalouf, meermalen onderscheiden en gedecoreerd, treedt op podia over de hele wereld. Hij is snel uitgegroeid tot een sleutelfiguur, met name vanwege zijn vermogen om muziek te kleuren met zijn improvisaties, en heeft samengewerkt met vele artiesten zoals Sting, Matthieu Chédid, Juliette Gréco, Salif Keita en Fakear, om er maar een paar te noemen.

De artiest, door de New York Times omschreven als een "Virtuoos", staat op het punt zijn 11e studioalbum "S3NS" met Cubaanse kleuren te onthullen. Witheet koper, energieke percussie, een ritmisch patroon uit steen gehouwen. Niet echt jazz, niet echt pop, en soms rock, Ibrahim Maalouf nodigt het publiek uit om zijn muziek te delen, fris, nostalgisch, maar altijd onclassificeerbaar. Ibrahim en zijn 15 muzikanten nemen u mee op een verbazingwekkend album dat een eerbetoon brengt aan de Latijnse cultuur en de Afro-Cubaanse muziek... in Maalouf's stijl!

.

https://www.ibrahimmaalouf.com/

Tijdstip van doorgang: 
20:00