Jazz à Liège - Logo

02.03.04.05.
mei 2024

WAJDI RIAHI TRIO

05/05

19:00

Cite Miroir

WAJDI RIAHI TRIO

Wajdi's trio werd in 2020 opgericht in Brussel. De drie muzikanten - Wajdi Riahi (piano), Basile Rahola (contrabas) en Pierre Hurty (drums) - zijn onafscheidelijk, verenigd door een sterke vriendschap en een aantal muzikale projecten. Op het podium is hun dynamiek solide en medeplichtig, vol glimlachen en medeplichtigheid.

Op voorstel van het Spaanse label Fresh Sounds Records nam het trio hun eerste repertoire op, Mhamdeya, genoemd naar de Tunesische stad waar de pianist opgroeide.

Het opus werd uitgebracht in 2022 en de kwaliteit en originaliteit ervan werden onmiddellijk geprezen door de Belgische en Franse pers. Het bracht het trio op de podia van clubs en festivals voor een mooie eerste tournee: Jamm'in Juan, Festival d'Aix-en-Provence, Pan Piper Parijs, Jazz04 au Fil de l'Eau Luik, Les Sentiers de Sart-Risbart, Pelzer jazz Club Luik, Jazz Station Brussel, enz. De groep was ook een van de drie finalisten in de Gent Jazz Young Talent 2023 competitie.

In juni 2023 vereeuwigde de groep zijn tweede repertoire in de legendarische La Buissonne studio in het zuiden van Frankrijk. Essia werd uitgebracht op het Spaanse label op 1 december 2023 en er staan al een aantal grote concerten gepland voor 2024.

Stambeli en Gnawa muziek vormen de basis van dit tweede album. De organische architectuur van deze Afrikaanse en Noord-Afrikaanse ritmes vermengt zich gelukkig met het complexe, dichte weefsel van de jazz.

Line-up : Wajdi Riahi, Basile Rahola Pierre Hurty