Jazz à Liège - Logo

02.03.04.05.
mei 2024

Cykada

04/05

19:00

Regina Club

Cykada

Als de cicaden hun opwachting maken, richten ze een ravage aan. Het is moeilijk om te ontsnappen aan hun karakteristieke trance van 120 dB aan lawaai en gepulk. Daarna verdwijnt het hypnotiserende geluid samen met de insecten. De ene cyclus eindigt en de stilte treedt in, maar de volgende begint al onder de grond. Daar rijpen de cicaden en wachten ze op hun metamorfose. De dag voor de eerste lockdown waren de jongens van Cykada begonnen met het opnemen van het nieuwe album en met de toenemende beperkingen verscholen ze zich ondergronds, wachtend op het juiste moment om terug te komen. Herfst 2023 is het beste moment om terug te keren met het langverwachte nieuwe album: Metamorphosis.

Cykada's debuutalbum werd hoog gewaardeerd door BBC, Red Bull Music, Clash Magazine, Worldwide FM, The Vinyl Factory, Qwest Tv en vele anderen. De band heeft gespeeld op festivals als Glastonbury Festival, Wilderness Festival, London Jazz Festival, Love Supreme, La Défense Jazz Festival, BAM Festival, en heeft door heel Europa getoerd, waarbij ze het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Polen, Denemarken, Nederland en België hebben aangedaan.

Cykada heeft een uniek en aanstekelijk geluid. Door het combineren van indie, jazz en elektronische muziek met wereldwijde inspiratie van West-Afrika tot Oost-Europa, het toevoegen van ritmes en riddims uit de soundsystemcultuur en de spontaniteit van jazz, krijgen we een dynamische nieuwe mashup zoals we nog nooit eerder hebben gezien. Cykada brengt leden van Ezra Collective, Maisha, Levitation Orchestra, Zurito en Myriad Forest samen.

Bezetting:

Jamie Benzies - basgitaar, zang

Tim Doyle - drums

Javi Perez - elektrische gitaar

Tilé Gichigi-Lipere - toetsen, elektronica

James Mollison - Tenorsax

Rob Milne - Tenorsaxofoon / Basklarinet / Fluit

Axel Kaner-Lidstrom- Trompet