Jazz à Liège - Logo

02.03.04.05.
mei 2024

Ife Ogunjobi

03/05

20:15

Reflektor

Ife Ogunjobi

Ife Ogunjobi is een Londense muzikant geboren uit Nigeriaanse ouders wiens muziek een amalgaam is van de geluiden die hem hebben omringd. Hij groeide op in het zuidoosten van Londen en zijn omgeving verrijkte zijn muziek met verschillende genres zoals jazz, afrobeat en hiphop. Beïnvloed door mensen als Fela Kuti, Erykah Badu en Roy Hargrove, doorbreekt zijn muzikale concept de grenzen tussen verschillende muziekgenres en laat een authentiek geluid horen.

Ife's debuut EP 'Stay True', uitgebracht op 14 september 2023, is een bewijs van zijn authenticiteit en trouw aan zijn roots en opvoeding. Het mengt de Fuji en Afrobeats invloeden van zijn Nigeriaanse afkomst met elementen van Jazz en Hip Hop die zijn Londense opvoeding beïnvloedden. Deze levendige en dynamische EP is geworteld in onvoorwaardelijk jezelf zijn, door middel van triomfantelijke en opzwepende melodieën, verkwikkende grooves, virtuoze solo's en onweerstaanbare ritmes.

Ife levert een belangrijke bijdrage aan de Londense scene en is een vijfde lid van Ezra Collective, die de 2023 Mercury Prize wonnen voor hun album 'Where I'm Meant to Be'. Naast touren en opnames met Ezra Collective heeft hij ook opgetreden in uitverkochte stadions zoals Madison Square Garden met artiesten als Wizkid en Burna Boy.