Jazz à Liège - Logo

02.03.04.05.
mei 2024

JOHAN DUPONT TRIO

02/05

20:30

Trocadéro

JOHAN DUPONT TRIO

Het trio van pianist Johan Dupont, bassist Bo Waterschoot en drummer en percussionist Stephan Pougin belooft een avond vol emotie. 
Johan Dupont, een klassiek geschoolde pianist, studeerde geïmproviseerde muziek bij Garett List aan het Conservatorium van Luik en jazz bij Eric Legnini aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. Hij is een nieuwsgierige en speelse improvisator met een nooit demonstratief gemak en begeleidde de zigeunergitarist Samson Smith en de operazangeressen Julie Mossay en Sarah Laulan. 
Bo Waterschoot, die ook studeerde bij Michel Hatzigeorgiou aan het Conservatoire Royal de Bruxelles en daarna aan het prestigieuze Musician Institute in Los Angeles, is een ware meester van de bas in al zijn vormen. Ze heeft artiesten begeleid als Urban Trad, Sébastien Duthoit, Bruno Castellucci en Sophie Cavez, om er maar een paar te noemen, in repertoires variërend van folk en hedendaags tot jazz, pop, metal, rock en Braziliaanse muziek.
Stephan Pougin, oud-leerling van jazzlegende Billy Hart en Georges-Elie Octors (die het ensemble Musiques Nouvelles leidde), is een eclectische percussionist, bestand tegen muzikale grenzen, zoals blijkt uit een carrière die al rijk is aan samenwerkingen, van Tuur Floorizone tot Panta Rhei, van Steve Houben tot Mikis Théodorakis, van barokmuziek tot jazz, of van folk tot Bossa Nova. 
Zoals je hebt begrepen, zijn deze drie niet het soort muzikanten dat bang is om te mixen en te mengen. De onclassificeerbare composities van Johan Dupont verkennen op delicate wijze een muzikale ruimte die baadt in kindertijd en nostalgie, bevolkt met bitterzoete herinneringen aan een verloren paradijs, waar alles mogelijk was en niets ontbrak. Het is overweldigend en lichtgevend. Er waren drie even onverschrokken als gevoelige artiesten voor nodig om zich op zo'n terrein te wagen. 
Het concert begeleidt de release van het langverwachte debuutalbum van het trio op Flak Records (gedistribueerd door PIAS).